UVA5* booth film
All seasons dagdagelijkse UV-bescherming
Deze pure minerale zonnefilter wordt gemaakt met zeer hoogwaardig fijn gedispergeerd Zink Oxide, dat in principe oneindig kan gerecycleerd worden, net als z'n verpakking in Aluminium. Daarenboven wordt de terugkaatsing van het zonnespectrum (grotendeels – maar wel dit deel waarvoor het echt nodig is) wordt verder versterkt door absorptiefilters van puur natuurlijke oorsprong zoals Karanja olie, watermeloen sap dat opgeconcentreerd wordt louter met vacuumverdamping van vers gefilterd sap, virgin coconut water, en onze fameuze rising star: het rubout gel van de Opuntia cactus cladodes en z'n vijgen (prickly pear).

We scouten voortdurend in de vakliteratuur en wetenschappelijke literatuur en luisteren naar partners/collega's die werken met plantenextracten. Tot op heden is weinig aandacht gegeven aan deze eigenschap van planten en vruchtensappen, maar er blijken heel wat mogelijkheden. Elke op zich is geen wonder en zal je niet tegen een zonnebrand beschermen zoals een chemische speciaal daartoe ontworpen filter kan in aanvaardbare kleine hoeveelheden. In synergie/samenwerking met het onfeilbare terugkaatsing en dispersie effect door de in de gepaste korrelgrootte daarvoor geformuleerde pure Zink Oxide wordt een ongewoon mooie en krachtige formule bereikt. Deze is bruikbaar voor alle leeftijden, ook voor kleine kinderen.

Deze body en face high UVA shielding droge olie bevat geen waterfractie waardoor de bewaring op zich geen probleem kan zijn, toch wat betreft microbiologie, want zolang er geen water in de formule zit kan er in principe geen ontwikkeling van micro-organismen in gebeuren. Een zorg minder alvast. Een andere challenge is dan uiteraard het aanvoelen, uitzicht, uitsmeerbaarheid, snelheid van indringen, de gloss op de huid, … en de kleverigheid. Al deze facetten werden uitvoerig gescreend en telkens werden de nodige kleine aanpassingen gedaan aan de formule(s) om deze mindere aspecten zo goed als mogelijk te optimaliseren en toch alles op eco-friendly, volledige traceerbaarheid en oxidatie bestendigheid te stoelen.

Voor deze zogenaamde "anhydrous formulations" worden zowel nature-derived vetzuuresters als natuurlijke oliën met UV-absorberende eigenschappen gebruikt. Er wordt voortdurend onderzoeken gedaan in de vakliteratuur en deze volgen wij dan ook op regelmatige basis aan de hand van alerts en abonnementen.

Een meer specifieke voorstelling van deze producten in volle ontwikkeling en (lange) testfase worden spoedig hier gebracht. Een zeer degelijke verduidelijking met uitweidingen omtrent het UV spectrum in het Nederlands kan u best hier vinden.


UVA Star-kwalificaties variëren van 0-5 en geven het beschermingsniveau aan dat de zonnebrandcrème biedt tegen UVA, vergeleken met het beschermingsniveau tegen UVB.
Hoe hoger het aantal sterren, hoe hoger het beschermingsniveau tegen UVA. Zonnefilters met een lage SPF kunnen nog steeds een hoog aantal sterren hebben, niet omdat ze een hoge UVA-bescherming bieden, maar omdat de verhouding tussen UVA- en UVB-bescherming dezelfde is als bij zonnefilters met een hogere SPF. Daarom is het heel belangrijk om te kiezen voor een product met een hoge SPF en een hoge UVA-bescherming (idealiter 4 of 5 sterren).
De term 5* booth komt uit de UK classificaties en is een heel goed ingeschatte schaalverdeling.