SPF35
Minerale / organische zonnecrèmes
een uitstekende snelle bescherming op een ecologisch verantwoorde manier
Meer dan 15.000 ton zonnebrandcrème komt elk jaar in de koraalrifgebieden terecht. Daarom werd Hawaii in 2018 de eerste natie die zonneschermen met oxybenzone en octinoxaat verbood nadat wetenschappers ontdekten dat ze schadelijk waren voor het waterleven. Octocryleen is een derde koraalvijand om te mijden en een hormonale deregulator. Deze chemische filters worden massaal gebruikt in (goedkope én dure) zonnebrandproducten.
Act responsible, read the labels: there are alternatives !

Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijker zonnebrandcrème, ga dan naar minerale zonnefilters, die de zonnestralen als een spiegel van het huidoppervlak weerkaatsen. Wanneer een product gebruik maakt van andere filters dan zinkoxide en titaniumdioxide, eisten we certificering of bewijs dat ze veilig zijn voor koraalriffen en meer dichter bij huis het ecosysteem onze onmiddellijke nabijheid. Immers, doordat de menselijke huid "desquameert" of continu afschilfert komen cosmetische producten continu in het milieu terecht of je het wil of niet. Dit is alles samen een gigantische hoeveelheid !

Ook geen enkele zonnebrandcrème biedt volledige bescherming tegen de zon. Om veilig te zijn, blijf uit de zon van 11.00 tot 14.00 uur. Vergeet niet of leer dat UV-stralen kunnen doordringen in wolken en parasols. Enkel zwarte hoofddeksels en T-shirts bieden voldoende bescherming, gewone witte T-shirts zijn een zeef voor het zonlicht.

Dit lichaamszonnescherm glijdt bij insmeren over de huid en absorbeert snel zodat u meteen verder kan. Het is geformuleerd met de meest up to date ingrediënten in z'n genre en biedt een aantrekkelijk alternatief voor de iets zwaardere minerale zonnefilters of beter "terugkaatsers". Gezien voor de hoge beschermingsfactoren zeer hoge hoeveelheden synthetische UV filters moeten gebruikt worden en ze ook met bepaalde stabilisatoren moeten worden aangevuld om voldoende actief te blijven, raden we aan om voor de zeer hoge beschermingsfactoren resoluut te kiezen voor een minerale zonnecreme.
Doelgroep
De actieve sporter, wandelaar, tuinier, kortom voor elkeen die dagelijks buiten vertoeft, is het een uitstekende snelle bescherming op een ecologisch verantwoorde manier. Er is helemaal geen kleverig nagevoel en u kan nagenoeg onmiddellijk na aanbrengen terug verder of "eraan beginnen".
Ingrediënten
Olies en vetzuuresters voor een goede spreiding en voldoende snelle indringing of opdroging zonder dat dit solventen zijn
Geselecteerde filters gebalanceerd voor de juiste UVA/UVB-verhouding voor SPF 30
PEG°-Vrije Nature Derived emulgatoren om de oliefaze met de UV filters opneembaar in de waterfaze te brengen
Anti-oxidanten bevattende plantenextracten om de oliefracties en de zonnefilters te bestendigen in hun rol
Oliën en plantenextracten voor een betere smeerbaarheid, stabiliteit, droog aanvoelen en waterbestendigheid
Microbiologische stabilisatoren in een alternatief conserveringssysteem
(PEG = PolyEthyleenGlycol - maakt vetzuren meer wateroplosbaar - op zich geen probleem, stamt wel uit de petrochemie)

Uitzonderlijk en geheel tegen onze principes moeten we in dit geval wel eens benadrukken wat er NIET in zit gezien het belang hiervan voor de mariene ecosystemen die ons nauw aan het hart liggen

Zitten er NIET in: Octocrylene, Benzophenones, Ethylhexyl methoxycinnamate (als UV filters), Phenoxyethanol (als conserveermiddel)

We willen niet vervallen in de gewoonte van grote firma's met gigantische marketingbudgetten wat er NIET in hun formule zit want anders zit er eigenlijk helemaal niet zoveel WEL in hun formules wat betreft de echte actieven waarover het gaat.