Rise & Shine
rehydraterende crèmeformules
luchtige foamy crème voor de handen,
maar ook voor alle andere lichaamsdelen
Onze luchtige foamy crème is bijzonder geschikt voor het herstellen, herbevochtigen, en hydrateren van de huid op de hals, décolleté/V-hals, de borst, maar ook op eerder uitgedroogde ellebogen, knieën, handen en in het bijzonder bijvoorbeeld na het gebruik van de sterk ontvettende alcoholgels.

De foamy crème is samengesteld uit hoog kwalitatieve, niet-irriterende en makkelijk biodegradeerdare ingrediënten met bijzondere aandacht voor het herstellen van de vochtbalans in de huid.

De re-fattening is een zeer voorname eigenschap. Dit effect zorgt er immers voor dat uw natuurlijk voorkomende lipiden/ vetten laagjes in de opperhuid zo goed als mogelijk snel hersteld worden waardoor het uitgedroogde en ruwe gevoel onmiddellijk verdwijnt. Het is immers niet alleen water maar vooral de structuur van de vetten/vetzuren in de huid die ze soepel houdt. Gespecialiseerd onderzoek wees uit dat vooral de palmitine (C16) en stearine (C18) vetzuurketens zich zeer compact organiseren op de huid en zodoende het vochtverlies aan de omgeving tot een minimum beperken, en dit in een veel dichter kristalrooster dan andere vetten. Onze formulatie is daar bijzonder rijk aan.

Dit vochtverlies wordt in cosmetica termen aangeduid met de TEWL of Trans Epidermic Water Loss en is verantwoordelijk voor het continu uitdrogen van de huid doorheen de dag. Onze rehydraterende formulatie verhindert dit op een elegante manier en in harmonie met de van nature aanwezige huidcomponenten.

Zoals voor al onze producten is de lijst van de gebruikte ingrediënten zeer beperkt, op natuurlijke basis geselecteerd, en zijn alle ingrediënten volledig biodegradeerbaar en onschadelijk voor de mariene ecosystemen.
Indien gewenst en oprecht geïnteresseerd, kan ik u een volledig inzicht in de herkomst en de eigenschappen van de inhoudsstoffen meegeven.

Er worden geen stoffen gebruikt die de normale huidflora kapot maken en net genoeg om het product in de verpakking niet te laten bederven tussen het aanmaken en het gebruik. Zodra de nectar op de huid wordt uitgestreken grijpt een door de huid geïnduceerde zuurtegraad- verandering in de lotion plaats en wordt deze vermengd met de van nature voorkomende vetten in de opperhuid zodat een verdunningseffect optreedt en de natuurlijk aanwezig huidflora helemaal niet gedood wordt. Deze zogenaamde conserverende inhoudsstoffen zijn trouwens op zich belangrijke vochtvasthoudende stoffen of 'humectanten" en vormen op zich een essentieel actief van de formulatie.


Ingrediëntenmix:
We werken met identity preserved Shea butter uit de Shea belt (Burkina Faso, Benin, Ghana, Cote d'Ivoire, Mali, Nigeria, Togo, Guinea) en steunen daarmee indirect het vrouwenproject Kolo Nafaso (Direct Trade with female producers, Pre-financing of cultures, Agro-technical Training and Quantity of demivery Transparency).
De Shea of Karité is een van de meest gegeerde natuurlijke boters afkomstig van de Karité noot uit de savannes en pre-sahara van West-Afrika. Deze onweerstaanbaar deugddoende vaste olie geeft de huid z'n tonus en straling terug en garandeert een onnavolgbare soepelheid die heel gekend is door "skin culture addicts".

The Shea Belt
Shea "fruit" is ongeveer 4 cm in diameter en bevat doorgaans 50% vetten (shea butter of karité)

Verder gebruiken we als vetfaze vooral palmitine en stearine-rijke ingrediënten die van plantaardige oorsprong zijn en eveneens uit Responsible Palm Oil erkende aanplantingen komt. De olie die voor voldoende vloeibaarheid zorgt, wordt betrokken uit olijven en wordt aangevuld met een zeer luchtige gefermenteerde component die beide heel sterk op de natuurlijke huidsterolen en hun lichaamseigen voorlopers gelijken. De squalanen en hemi-squalanen die in het lichaam aan de basis liggen van nagenoeg alle cholesterolen en daarvan afgeleide zeer belangrijke membraancomponenten.

Alle componenten in onze vetfaze van de formulatie garanderen een soepelheid die dus nagenoeg volledig natuurgetrouw is. Wat betreft de natuurlijkheid kan je niet dichter bij de natuur zitten.

We gebruiken doodgewone ethanol, de natuurlijk uit suiker fermentatie verkregen "alcohol" om in combinatie met glycerolderivaten en melkzuur tot een zeer solide maar absoluut natuurgetrouwe bewaarstoffenmix te komen. Zodoende kunnen we alle traditioneel in cosmetica daartoe gebruikte chemische synthetische stoffen zoals phenoxyethanol en parabenen en zelfs benzoaten vermijden. Gegarandeerd geen irritaties of dito nevenverschijnselen dus.
Gebruik van de crème
De luchtige doch stevige textuur laat toe deze crème veelvuldig te gebruiken en het mag na elke wasbeurt van de handen gebruikt worden. Het is belangrijk telkens de balans van de vetten in de huid te herstellen. Want alle alcoholgels op hoge concentratie zoals de desinfectanten met minimum 70% alcohol, maar ook alle handzepen, nemen de vetfaze uit de huid weg. Je kan er niet omheen: na elke wasbeurt of gebruik van desinfecterende alcohol(gel) is het raadzaam en trouwens heel erg aangenaam om op de droge huid onze crème te gebruiken. Je kan er niet teveel van gebruiken want de vetten zullen gretig opgenomen worden door de "hongerige" huid.

Gebruik op een nog natte huid zal een té hoog slippery gevoel geven en is niet zo effectief gezien de indringing in de huid verminderd, vertraagd en verhinderd wordt (alleen hoofdzakelijk vetten worden immers in de huid opgenomen).

Voor gebruik op het gezicht wordt deze crème als nogal zwaar aangevoeld gezien het gezicht een zeer fijne delicate structuur heeft. We raden aan hiervoor een van onze andere formulaties te gebruiken of de lichter geformuleerde formule.

Voor de hals en décolleté is deze crème echter wél zeer geschikt en bijzonder aangeraden. Ze houdt de huid gegarandeerd zacht, soepel en veerkrachtig in dagelijks onderhoud!
Cloud9 bio-based creations stand for:
Simple, effective and fewer ingredients for a transparant refreshing view on the future of cosmetics.
High quality, non-irritant, nature based and easily biodegradable ingredients
Eco-friendly and sustainable through fewer ingredients.
Understandable transparant product compositions.
Good moisturisation & refattening, resulting in improved skin barrier
Engineered preservative concepts with nature