Kalahari melonseed oil
Ethnic oils
De Kalahari Meloen groeit in de Kalahari woestijn en de zaden waaruit de olie wordt geperst zijn afkomstig van duurzame landbouw- of gemeenschapscoöperaties. De olie bevat voornamelijk Omega-6-vetzuren waardoor het sterke hydraterende en regenererende eigenschappen heeft in huidverzorgingstoepassingen.

De olie heeft ook een hoog sterolgehalte met bijna 2% onverzeepbare fractie of dus geen ester of vetzuur of triglyceride. Dit is inclusief sitosterol, campesterol, stigmasterol en 5-avenasterol. Dit zijn sterolen met eenzelfde moleculestructuur als cholesterol, wat heel erg belangrijk is voor de "vloeibaarheid" van de celmembranen waar het zich in nestelt. Dit zijn sterolen met eenzelfde moleculestructuur als cholesterol, wat heel erg belangrijk is voor de "vloeibaarheid" van de celmembranen waar het zich in nestelt.

Deze olie kan u terugvinden in onze AFRICAN JEWEL formulatie.

Sterolen met dit moleculair skelet zijn bovendien meestal zeer actief als regelende/ beïnvloedende biologisch actieve moleculen. De huid zelf heeft een belangrijke sterolcomponent die fungeert als een barrière tegen het weer, droge omstandigheden en hitte.