Dry Touch Nectar
Duurzaam ouder worden
Deze zeer milde gezichtsnectar voor alle huidtypes geeft bij het aanbrengen een heerlijk vochtig gevoel, een zijdeachtige touch en trekt snel in zonder stug te worden. Ze bezorgt u een verstrakkende werking en duidelijk toegenomen spankracht van de opperhuid.

Re-fattening is een zeer voorname eigenschap. Dit effect zorgt er immers voor dat uw natuurlijk voorkomende lipiden/vetten laagjes in de opperhuid zo goed als mogelijk snel hersteld worden waardoor een uitgedroogd gevoel onmiddellijk verdwijnt, zonder echter vettig aan te voelen. De actieve inhoudsstoffen dringen snel en diep in de opperhuid dankzij het unieke surfactin molecuul dat het nieuwe wondermolecule van de huidverzorging wordt, toch zeker voor ons en nu voor u, want de wetenschappelijk onderzochte feiten daaromtrent zijn overweldigend.
Doelgroep
Deze nectar raden we aan om te gebruiken met het oog op een relatief snelle verbetering van de zichtbare tekenen van veroudering in het gezicht. Daar staat geen leeftijd op en bent er ook nooit té oud voor.

De combinatie van de van oudsher bewezen vaatwandversterkende extracten van de Paardekastanje en de energetisch heropladende Eutectische extracten van de Ashwagandha, samen met het "goudstandaard" verouderingsvertragende molecule Resveratrol, zijn een uitzonderlijk rijk aanbod in een enkele stabiele formulatie.

Verder biedt deze formule u hydraterende ingrediënten, hoogwaardige Teunisbloem (Evening Primrose) olie die barst van de onverzadigde vetzuren en meer bepaald het zeldzame gamma-linoleenzuren die uw huid soepel en veerkrachtig houden.

Deze nectar mag veelvuldig gebruikt worden en bevat geen irriterende stoffen (de formule werd uiteraard dermatologisch getest). De gebruikte geurcomponent heeft geen enkele van de 26 mogelijke allergenen in parfums in zich en samen met de natuurlijk in de huid erg veel voorkomende stearines en palmitines heeft ze een zeer natuurlijke en vooral aangename en vrij breed als aangenaam bevonden geur (die u waarschijnlijk aan "nivea" zullen doen denken, dit komt door de stearines).

We beloven echter niet de hemel op aarde omdat dit gewoonweg niet kan. Deze zeer hoog gedoseerde formule is echter dus niet op de markt te vinden en is geformuleerd met de functionele ingrediënten die ervoor zorgen dat de actief complex (die de uiteindelijke werking bieden op middellange termijn) heel goed in de opperhuid dringt en zich daar in het van nature voorkomend mengsel van vetten en watergebonden moleculen en zouten zal vermengen om zijn werking duurzaam uit te oefenen.
Gebruik
Door het natuurlijk en normaal, niet zichtbaar maar wel continu vervellen (desquamatieproces) verdwijnt het product samen met de afgestoten huidcellen. Daardoor wordt een opnieuw aanbrengen minstens eenmaal per dag of meer frequent aangeraden. Dit vervellen van de opperhuid is voor iedereen gelijk en om het even welk cosmetisch product wordt zonder onderscheid altijd van binnen naar buiten met deze afstoting van de huidcellen mee afgescheiden waardoor het altijd in de natuur terecht komt. Dit is de reden waarom wij zo'n belang hechten aan de biodegradeerbaarheid van onze producten. Een snelle en diepe indringing is daarom zeer belangrijk zodat de werking op de onderliggende blijvende huidlagen kan worden uitgeoefend. De rest gaat verloren en wordt sowieso binnen de 7 dagen afgestoten. Daarom is de vaatwandversterkende activiteit zo belangrijk voor een duurzame werking. Het verzorgt en versterkt de "funderingen" van uw huid.

Een voorafgaande scrub is niet aangeraden gezien de huid daardoor altijd veel gemakkelijker en zelfs zeer waarschijnlijk zal irriteren, want een scrub is niet natuurlijk en eigenlijk altijd een beetje een verwonding aanbrengen op uw zo belangrijke huid. Gewoon afdrogen met een "éponge" handdoek is al een redelijk hevige scrub! Een voldoende zachte scrub is deze met sponsachtige Luffa deeltjes die uiterst kleine natuurlijk in de oceanen voorkomende sponsachtige lichaampjes. We werken aan een voldoende subtiele compositie om u dit binnenkort te laten ervaren.
Ingrediënten
De actieve bestanddelen worden in hoge concentratie aangeboden en zijn uniek gezien ze uit de Ashwagandha en de Paardekastanje worden geëxtraheerd door middel van een innovatieve Natural Deep Eutectic Solvent (NaDES) methode, helemaal exclusief ontwikkeld door mijn Franse partner. Hierdoor wordt het gebruik van chemische solventen en het agressieve niet selectieve alcohol totaal uitgesloten en wordt veeleer met de combinatie van temperatuur en druk gewerkt en een correcte samenstelling (polariteit) van de extraherende drijvende stoffen.

De gebruikte bewaarstoffen zijn op natuurlijke basis geselecteerd, en alle ingrediënten zijn in hoge mate biodegradeerbaar en volledig onschadelijk voor de mariene ecosystemen. Er worden geen stoffen gebruikt die de normale huidflora kapot maken. Deze zogenaamde conserverende inhoudsstoffen zijn trouwens op zich belangrijke vochtvasthoudende stoffen of 'humectanten" en vormen op zich een essentieel actief van de formulatie. Na het insmeren verdunnen deze bacteriegroei vermijdende stoffen zich met de lichaamsvetten (die wel absoluut noodzakelijk zijn om voor u een veilig product te kunnen aanbieden!) en worden ze volledig onschadelijk (te verdund) voor uw natuurlijke huidflora.

Probeer verder niet meer met SLS (sodium lauryl sulfate) bevattende douchegel te douchen, want deze zijn echt artillerievuur voor uw huid en nemen zonder enig onderscheid alles weg wat op uw huid floreert. Nochtans erg belangrijk voor uw natuurlijke weerstand en de barrière/schild functie van uw huid. Dergelijke volledig sulfaatvrije douchegel kan u binnenkort in ons gamma vinden. Let op het etiket want in 95% van de gevallen is SLS (sodium lauryl sulfate) nog steeds het hoofdbestanddeel, want uiterst goedkoop en lekker agressief!

Vermijd ook de EDTA vermelding, want schadelijk voor het milieu en niet afbreekbaar. Wij gebruiken de totaal onschuldige EDDS als chelator van pro-oxidatieve metaalionen en specifiek is deze chelator zeer chelaterend voor koper ionen die de meest actieve oxidanten zijn en derhalve aan banden moeten gelegd worden (=chelateren).
Samenstelling: Aloe vera rubout gel (vers uit de plant) ° Oenothera biennis (Evening Primrose) oil ° Coco caprylate/caprate ° Stearic acid ° Palmitic acid ° Glyceryl oleate ° Fructose ° Glycerine ° Aesculus hipocastanum extract ° Withania somnifera root extract ° Pentylene glycol ° Isosorbide ° Sodium surfactin ° Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Extract ° Lactic acid ° Panthenol ° Resveratrol ° Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract ° Benzyl alcohol ° Sodium benzoate ° Potassium sorbate° Citric acid ° EDDS ° Fragrance