Blue Ocean Respect
Mineraal zonnescherm met
Zink Oxide en volledig natuurlijke UV absorberende ingrediënten
Deze pure minerale zonnefilter wordt gemaakt met zeer hoogwaardig fijn gedispergeerd Zink Oxide, dat in principe oneindig kan gerecycleerd worden, net als z'n verpakking in Aluminium. Daarenboven wordt de terugkaatsing van het zonnespectrum (grotendeels – maar wel dit deel waarvoor het echt nodig is) wordt verder versterkt door absorptiefilters van puur natuurlijke oorsprong zoals Karanja olie, watermeloen sap dat opgeconcentreerd wordt louter met vacuumverdamping van vers gefilterd sap, virgin coconut water, en onze fameuze rising star: het rubout gel van de Opuntia cactus cladodes en z'n vijgen (prickly pear).

We scouten voortdurend in de vakliteratuur en wetenschappelijke literatuur en luisteren naar partners/collega's die werken met plantenextracten. Tot op heden is weinig aandacht gegeven aan deze eigenschap van planten en vruchtensappen, maar er blijken heel wat mogelijkheden. Elke op zich is geen wonder en zal je niet tegen een zonnebrand beschermen zoals een chemische speciaal daartoe ontworpen filter kan in aanvaardbare kleine hoeveelheden, maar in synergie/Samenwerking met het onfeilbare terugkaatsing en dispersie effect door de in de gepaste korrelgrootte daarvoor geformuleerde pure Zink Oxide wordt een ongewoon mooie en krachtige formule bereikt, die dus bruikbaar is voor alle leeftijden, ook voor kleine kinderen.

Een dergelijke all naturals formule bestaat echt nog niet, behalve in vele ronkende titels en productnamen, tot je de ingrediëntenlijst bekijkt: er is geen enkele synthetische filter te vinden in onze formulatie(s). We formuleren bovendien in een water-in-olie emulsie waarvan bekend is dat ze voor de toepassing van zonnefilters en screens (term die eigenlijk meer van toepassing is voor ons product) veel effectiever dan de echte emulsie of olie-in-water emulsie omdat de korrelverdeling veel homogener en optimaler is. Er wordt daardoor zonder extra toevoegingen meteen een waterafstotend en waterbestendig effect verkregen. Daardoor is ze ook duurzamer en blijft langer aanwezig op de huid. En er is geen kleverig of plump gevoel zoals meestal het geval is met andere water-in-olie emulsies want het is immers de oliefase die je werkelijk voelt, terwijl de waterfase binnenin de olie zit en slechts bij smeren op de huid worden beide "blootgelegd" en verder vermengd met de natuurlijke huidvetten.

Bijkomend praktisch voordeel van dergelijke formulatie is dat er geen erg piekend gevoel in de ogen kan ontstaan wanneer die in de ooghoeken raakt, wat wel een zeer ergerlijk nadeel is van de klassieke synthetische zonnefilters. Dit is echter uiterst belangrijk voor het comfort en al zeker voor de triatleet die uit het water komt en die gaat zweten tijdens het fietsen en lopen. Dit zou immers de wedstrijdmodus ernstig verstoren! De formulatie dekt de huid niet "af" zodat gewoon zweten en ademen perfect mogelijk blijft.

De vruchtensappen die we gebruiken om als waterfase te verwerken hebben belangrijke hydraterende en UV absorberende eigenschappen die complementair zijn aan het terugkaatsen en verstrooien van het UV straling wat Zinkoxide doet. Hiervoor wordt geen compromis genomen en we zijn klein en flexibel genoeg om verse bio en fairtrade organic coconut te kunnen kopen bij een vertrouwde bron telkens we er nodig hebben. Geen opslag van met bewaarmiddelen en industrieel gefabriceerde sappen waar wat weet je niet allemaal mee gebeurd is. Meer praktisch in het geval van de coconut: een noot, een hamer en een koffiefilter. That's the way you spell identity preserved.

Onze producten zijn totaal onschuldig voor coral reef bleaching, coral reef damage, mariene ecosystemen en strandwater biotopen zoals mangroves, krabben en garnalen en andere laagwater fauna en flora! Een unicum alweer. Klik hier voor wat meer literatuur, links en weetjes. Zeker interessant om eens te bekijken.

Samenstelling: Ultrafijn gedispergeerd Zinkoxide ° medium polarity vegetable oils – hemi-squalane uit fermentatie –Karanja seed oil - Opuntia ficus indica seed oil- Brassica Campestris/Aleurites Fordi Oil Copolymer – Aloe barbadensis fresh stem rubout – Opuntia ficus-indica fresh stem rubout – virgin coconut water – isosorbide – Oryza sative (rice) bra noil - apigenin – ferulic acid – polyglyceryl-3 polyricinoleate- pentylene glycol – (fragrance) - en andere interessante ingredienten die voortdurend ge-updated worden naargelang de ontwikkeling van onze know-how op dit vlak