Blue light Shielding
All seasons dagdagelijkse UV-bescherming
Sinds de drastische toename van onze schermtijd zijn er de laatste 10 jaar een aantal huidkwalen opgedoken die daar zeker mee te maken hebben. Meestal echter moet dit nog letterlijk aan het licht komen, maar een feit is dat het blauwe licht dat door deze blue light emitters - zoals LED lampen en GSM schermen - wordt uitgestraald zeker een effect heeft.
De HEV straling of High Energy Visula light straling heeft echter minder energie per eenheid straling dan de kortere golflengte UVB en UVA maar wel een veel diepere indringing in de huidlagen tot in de dermis en dus de diepste lagen van de huid. Dit moet een effect gaan manifesteren op termijn, zonder twijfel. Het is dus de boodschap zich toch enigszins daartegen te wapenen en dit kan op een eenvoudige manier mits de juiste formulering.

Slechts heel weinig natuurlijke componenten absorberen blauw licht maar toch hebben we er een aantal met groot potentieel weten te scouten. Onze vertrouwde wintergroenten zijn er sterk in en eigenlijk is dit logisch want de bladgroenten bevatten doorgaans meer chlorofyl om de lagere lichtintensiteit tijdens de herfst en winter toch nog optimaal te kunnen gebruiken als energiebron. Chlorofyl dat de fotosynthese bewerkstelligt heeft een absorptiepiek in het blauwe spectrum. Daarom zijn bijvoorbeeld boerenkool/Kale en broccoli interessante absorbers, ook Spirulina als alg met fycocyanen als absorbers, en de familie van carotenoiden en xanthophyllen zoals luteine, zeaxanthine, astaxanthine en lycopeen. Wij focussen op de luteines als hoofdmolecules en op de zeaxanthines als mantelmolecules om een mooi blauw licht spectrum te omvatten.

Deze producten zijn in volle ontwikkeling en we proberen met eenvoudige, zoveel mogelijk lokale extracten te werken om tot een mooi resultaat te komen met ongetwijfeld een "bright future".

Wordt aan gewerkt !