Baobab olie
Ethnic oils
De olie is het meest geschikt voor een droge, beschadigde huid en wordt gebruikt bij intensieve haarverzorging.
De Baobab boom is een mythische en iconische Afrikaanse soort die vruchten en zaden produceert die zowel waardevol zijn als essentiële voedingsstoffen en oliën bevatten. De zaden worden koud geperst en ethisch verantwoord geproduceerd door gemeenschapsinstellingen die zich richten op sociale ontwikkeling door middel van duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen.

De olie heeft een evenwichtige verdeling van verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren met ongeveer 30% Omega-6 en 3% Omega-3.

Het heeft een aanzienlijk onverzeepbaar deel en het is deze fractie die het sitosterol op ongeveer 80% houdt; sitosterol is aangetoond dat het een sterke anti-oxidant is en dat het de schade aan het DNA in de cellen vermindert.

De huidverzachtende olie is rijk aan vitamine A, D3 en E. Vitamine A, in combinatie met de essentiële vetzuren, helpt bij de verjonging en vernieuwing van de celmembranen.

De olie is het meest geschikt voor een droge, beschadigde huid en wordt gebruikt bij intensieve haarverzorging. Ze is niet sensibiliserend en niet-irriterend.