Aloe - Opuntia Fusion
Aloe Vera Gel
Aloe vera + Opuntia mucilage fusion
Een unieke creatie van Cloud9 bio-based creations is verwerking van de plantverse mucilage gel, de zuiverste Aloe vera stem gel in een mooi gladde, verkoelende en tonifiërende huidgel, in combinatie met de nauw verwante Opuntia cactusschijf mucilage-gel.

Aloe vera mucilage gel wordt uit de kern van de verse, nog levende bladen ("stems") gehaald om een zuiverheid en natuurgetrouwheid te verkrijgen die op vandaag niet in een dergelijk product te vinden is.

Opuntia cactusschijf mucilage gel wordt uit de kern van de verse, nog levende bladschijven of "cladoden" gehaald. Onder de zoekterm "nopales", het Spaanse woord, verkrijg je een goed inzicht in het enorme potentieel van deze plant, die goed gedijt in de meest desolate woestijnen en haast met niets dan zonlicht en wat ochtenddauw een onwaarschijnlijk resultaat maakt.

Zowel de cladodes of bladschijven bevatten een mucilage die de eigenschap vertoont zeer goed aan bio-membranen en dus huid en slijmvliezen te hechten. Verder bevat het een zeer volmaakt pallet aan mineralen, vrije aminozuren en een aantal natuurlijke bewaarstoffen en interessante zuren waarvan we maar al te graag gebruik maken in deze unieke creatie.

Een zo vers bereide mucilage gel is een hoogwaardige zeldzaamheid. Het overgrote deel van de op de markt aangeboden Aloe vera en ook Opuntia gels worden bereid als zogenaamde gereconstitueerde gels uit poeders (vooral uit Mexico) met water en een synthetische gelvormer (carbomer) of eventueel met een natuurlijke maar eveneens uit poeder gemaakt (xanthaan). De oorspronkelijke mucilage effecten zijn echter altijd volledig verdwenen.

De beschikbaarheid van de zo volmaakte natuurlijke mucilages heeft helemaal geen hulpstoffen nodig, tenzij enige kleine hoeveelheden (natuurlijke) bewaarstoffen zodat het product nog lange tijd bruikbaar is. Bij bederf door natuurlijke micro-organismen zouden huidirritaties gemakkelijk kunnen optreden. Bewaarstoffen zijn dus absoluut wel noodzakelijk (tenzij de gel binnen de 8 dagen zou verbruikt worden en bewaard worden in de koelkast).
De 100% pure mucilage gel is wel verkrijgbaar op aanvraag. Dan laten we gewoon de bewaarstoffen weg. Gezien we niet weten binnen hoeveel tijd het product zal verbruikt worden, hoe het zal bewaard worden (in een warme auto?) moeten we bewaarstoffen toevoegen. We doen daar niet moeilijk over.

Door deze bereiding wordt dit toch wel uniek product voor u beschikbaar gemaakt. Het is enkel verkrijgbaar in vrij gelimiteerde hoeveelheden en zoveel als beschikbaar plantenmateriaal het toelaat (en voldoende tijd om het te bereiden).