Veritas Aloe
Aloe Vera Gel
DUURZAAM dagelijks gebruik voor alle lichaamsdelen
Een unieke creatie van Cloud9 bio-based creations is verwerking van de plantverse mucilage gel, de zuiverste Aloe vera stem gel in een mooi gladde, verkoelende en tonifiërende huidgel.
Aloe vera gel wordt uit de kern van de verse, nog levende bladen ("stems") gehaald om een zuiverheid en natuurgetrouwheid te verkrijgen die op vandaag niet in een dergelijk product te vinden is.

Een zo vers bereide "stem gel" of beter genaamd de mucilage gel is een hoogwaardige zeldzaamheid. Het overgrote deel van de op de markt aangeboden Aloe vera gels worden bereid als zogenaamde gereconstitueerde gels uit poeders (vooral uit Mexico) met water en een synthetische gelvormer (carbomer) of eventueel met een natuurlijke maar eveneens uit poeder gemaakt (xanthaan). De oorspronkelijke mucilage effecten zijn echter altijd volledig verdwenen.

100 ml concentrated serum versie met de hoogste vlot bruikbare natuurlijke "mucilage" (= slijmstoffen) beschikbaar.

De beschikbaarheid van de zo volmaakte natuurlijke mucilage heeft helemaal geen hulpstoffen nodig, tenzij enige kleine hoeveelheden (natuurlijke) bewaarstoffen zodat het product nog lange tijd bruikbaar is. Bij bederf door natuurlijke micro-organismen zouden huidirritaties gemakkelijk kunnen optreden. Bewaarstoffen zijn dus absoluut wel noodzakelijk (tenzij de gel binnen de 8 dagen zou verbruikt worden en bewaard worden in de koelkast). De 100% pure mucilage gel is wel verkrijgbaar op aanvraag. Dan laten we gewoon de bewaarstoffen weg. Gezien we niet weten binnen hoeveel tijd het product zal verbruikt worden, hoe het zal bewaard worden (vb: in een warme auto) moeten we bewaarstoffen toevoegen. We doen daar niet moeilijk over.

Door deze bereiding wordt dit toch wel uniek product voor u beschibaar gemaakt. Het is enkel verkrijgbaar in vrij gelimiteerde hoeveelheden en zoveel als beschikbaar plantenmateriaal het toelaat (en voldoende tijd om het te bereiden ).

Ze bezorgt u een verzorgende werking en bescherming van de opperhuid door een netwerkje van polysacchariden (aan elkaar gebonden suikers) op de opperhuid te deponeren na intrekken en opdrogen, wat trouwens zeer snel gebeurt. Eerst ervaart u het verkoelende tonifiërende effect en trekt de matrix, die bijzonder rijk is aan goed opneembare mineralen diep in uw huid waar hij zijn verzorgende werking kan doen. Op de opperhuid wordt een onzichtbaar ultradun vliesje gelegd van de polysacchariden, die door hun grote moleculestructuur niet in de huid kunnen dringen en zodoende een schildje vormen tegen de vele vervuilende ultrakleine stofdeeltjes uit de lucht. Deze ultrakleine deeltjes kunnen anders wel degelijk in uw poriën binnendringen.

Zodra u de huid met water wast, lossen die polysacchariden terug op en verdwijnt ook dit schildje. Deze mucilage kan u zo veel als u wilt gedurende de dag toepassen zonder enig nadelige invloed op huid of huidflora, want ze bevat alleen volledig natuurlijk voorkomende antibacteriele stoffen, die dan op zich nog eens zeer significant hydraterend werken:

Pentylene glycol, Isosorbide en xylitol beide verkregen uit fermentatie van Noord-franse suikerbiet en chicoreiwortels zorgen voor een voldoende bewaartijd. Met melkzuur wordt de pH (zuurtegraad) aangepast zodat verder de mogelijkheid tot bacterie en schimmelontwikkeling de kop ingedrukt wordt. Deze bewaarstoffen zijn absoluut noodzakelijk want natuurlijke stoffen rotten onmiddellijk zonder bewaarstoffen en zouden u veel meer kwaad dan goed doen. Door het verdunningseffect bij smeren op de huid vormen deze stoffen zelfs een bron van voeding en dus stabiliteit voor de natuurlijk op de huid voorkomende huidflora, dus een niet te vermijden enigszins minder positief aspect wordt zodoende omgebogen in een win-win situatie! Melkzuur komt van nature voor op de huid en is op zich ook de belangrijkste beschermingsstof in de mucilage van de vagina. Van natuurlijke bewaring gesproken.
Doelgroep
Op deze mucilage staat geen leeftijd en bent er ook nooit té jong of te oud voor. Het spreekt voor zich dat een jonge huid geen producten nodig heeft en voldoende veerkrachtig is uit zichzelf. Voor typische huidproblemen zoals acné en psoriasis-achtige schilfering verwijzen we naar de desbetreffende specifieke producten in ons gamma.

Deze mucilage mag veelvuldig gebruikt worden en bevat geen irriterende stoffen. De vakliteratuur bulkt van de positieve effecten van het gebruik van Aloe vera gel (mucilage) zodat wij er hier niet moeten over uitweiden, maar zeer zelden is een dergelijke vers-uit-de -plant verwerkte mucilage verkrijgbaar.

Zoekt u een volledig compromisloos en natuurzuivere Aloe vera? Zoek niet verder en test het.

De meeste te verkrijgen Aloe vera gels en de daarmee gemaakte cosmetische producten zijn gemaakt met het poeder van de gedroogde mucilages uit het verre Mexico, die terug opgelost worden nadien maar deze hebben hun gelkracht volledig verloren en deze wordt dan terug gereconstrueerd met typische heldere gelvormers. De oorspronkelijke beschermende effecten van de Aloe vera slijmstoffen zijn in dergelijke producten volledig afwezig maar vervangen door andere opnieuw uit poeder verkregen gelstructuren die wel enigszins gelijkaardig aanvoelen maar totaal verschillend zijn. Opgepast dus want we spreken over meer dan 95% van de commerciële Aloe vera producten op de markt! Anders moeten ze ons het tegendeel maar eens bewijzen. Simple as that!
Opties
We bieden een niet geparfumeerde versie aan, maar ook een ultra licht geparfumeerde versie met een licht vleugje waarneembare door u uit een kleine reeks geselecteerde top range fragrances. Zoals alle door ons gebruikte parfums zijn deze compromisloos geselecteerd en betrokken bij meester-parfumiers en gebruiken wij alleen de (heel dure) meest geconcentreerd mogelijke essences uit die huizen. De geur draagt uitzonderlijk lang mee. Zodoende is een extreem lage concentratie dus voldoende om uw geursensatie gedurende lange tijd gewaar te kunnen worden zonder daarmee uw omgeving lastig te vallen…die misschien en andere voorkeur heeft dan uw geliefd parfum…
Ingrediënten
Enkel verse Aloe vera rub-out mucilage en gereputeerd fysiologisch thermaal water voor de verwerkingsmogelijkheid en dan de nodige bewaarstoffen. Mogelijks een parfum indien u hiervoor kiest. Het product op zich is totaal biologisch afbreekbaar en volledig onschadelijk voor de mariene ecosystemen. Er worden geen stoffen gebruikt die de normale huidflora kapot maken maar integendeel zelfs ondersteunen.
Samenstelling: Aloe vera rub-out mucilage (vers uit de plant) > 95% of 100% in geval van de ultrapure mucilage (enkel op aanvraag gemaakt)