Aloe Vera +
Centalla Asiatica en
de Polysaccharide fractie
van de Opuntia
Aloe Vera Gel
Therapeutisch dagelijks gebruik
Ze bezorgt u een verzorgende werking en bescherming van de opperhuid door een netwerkje van polysacchariden (aan elkaar gebonden suikers) op de opperhuid te deponeren na intrekken en opdrogen, wat trouwens zeer snel gebeurt. Eerst ervaart u het verkoelende tonifiërende effect en trekt de matrix, die bijzonder rijk is aan goed opneembare mineralen diep in uw huid waar hij zijn verzorgende werking kan doen. Op de opperhuid wordt een onzichtbaar ultradun vliesje gelegd van de polysacchariden, die door hun grote moleculestructuur niet in de huid kunnen dringen en zodoende een schildje vormen tegen de vele vervuilende ultrakleine stofdeeltjes uit de lucht. Deze ultrakleine deeltjes kunnen anders wel degelijk in uw poriën binnendringen.

100 ml concentrated serum versie in aluminium flesje.


Aloe barbadensis: Er wordt gebruik gemaakt van de mucilage of natuurlijk voorkomende gelachtige stoffen die zich in de binnenkant van de vlezige bladeren of "stems" bevinden. Meer over deze methode en ingredienten kan u vinden bij het Aloe vera PURA product.

Opuntia ficus – indica: Hier wordt gebruik gemaakt van de mucilage of gelachtige stof die zich in de cladodes of de bladschijven van de vrij bekende cactus met de typische platte bladschijven bevindt. We beschikken over een eigen plantage in de Algarve en beschikken dus over een farm to lab kwaliteitsketting die we 100% volledig overzien en in de hand hebben. Dit is ook zo voor de Aloe vera die we verwerken. Er is een sterk aangroeiende wetenschappelijke literatuur aan het ontstaan over deze bijzondere mucilage gel met haast wonderlijke eigenschappen. Deze mucilage bezit namelijk een rijk gevuld pallet aan slijmstoffen (polysacchariden), vrije aminozuren, een resem mineralen in heel goed opneembare vorm en heeft een uitzonderlijk goede aanhechting aan de menselijke huid en slijmvliezen. Daardoor wordt een innig contact gemaakt door deze mucilage gel en kunnen de daarmee gecombineerde plantenextracten heel goed in contact komen met de plaatsen waar ze hun werking kunnen uitoefenen!

Centella asiatica: De Brahmi, Gotu kola of Brahmi is een in Zuid-India/Kerala en Karnataka voorkomende plant die een erg uitgesproken regenererende werking op de menselijke huid heeft. Men noemt dit ook wel cicatriserend of actief wondherstellend.


Teneinde de wateroplosbare acitieven in de huid te kunnen krijgen is het absoluut nodig om huid penetratie bevorderende stoffen te gebruiken die dus het binnendringen van de huid bevorderen. Surfactin is een door Cloud9 bio-based creations geselecteerde molecule die natuurlijk uit biologische fermentatie verkregen wordt uit Bacilus subtilis en een enorme indringing bevorderend effect voor wateroplosbare stoffen blijkt te hebben(terwijl niet wateroplosbare of dus eerder vetoplosbare stoffen verminderd indringen). De huid beschikt immers maar over 1% waterindringbare plaatsen (de haarporien) en is in essentie een vetbarrière.
Meer informatie over deze hyper-speciale maar zeer technische molecule kan u bij Surfin' Bird verkrijgen op eenvoudige aanvraag. Surfin' Bird gaat graag, zoals surfactin zelf, zeer diep in deze materie. Be prepared for some real steep nerdy waves!
Doelgroep
Erg behoeftige huid, zeer droge huid, huid met (reeds bedekte) wonden, geirriteerde huid. Dit product is ook totaal onschuldig op een normale huid en uiteraard eveneens weldadig.
Opties
We bieden een niet-geparfumeerde versie aan, maar ook een ultra licht geparfumeerde versie met een licht vleugje waarneembare door u uit een kleine reeks geselecteerde top range fragrances. Zoals alle door ons gebruikte parfums zijn deze compromisloos geselecteerd en betrokken bij meester-parfumiers en gebruiken wij alleen de (heel dure) meest geconcentreerd mogelijke essences uit die huizen. De geur draagt uitzonderlijk lang mee. Zodoende is een extreem lage concentratie dus voldoende om uw geursensatie gedurende lange tijd gewaar te kunnen worden zonder daarmee uw omgeving lastig te vallen…die misschien en andere voorkeur heeft dan uw geliefd parfum…
Samenstelling: Aloe vera rubout mucilage (vers uit de plant) ° Opuntia ficus indica mucilage ° Centella asicatica extract ° thermaal water (uit Vichy)° alcohol °Isosorbide ° Xylitol ° Lactic acid ° Surfactin (°Fragrance)