2-in-1 shampoo
Hair Care
Zonder sulfaten of silicones
Deze volledig uit bio-degradeerbare ingrediënten en volledig sulfaatvrije douchegel - shampoo kan overal gebruikt worden en bevat geen agressieve SLS of SLES (Sodium-Lauro-Sulfaat en Sodium Laurate Ether Sulfaat). Dit is een natrium (sodium) zout van goedkope maar zeer agressief anionisch (met negatief geladen sulfaat kop) detergent die en masse in 90% of meer van de dagelijkse shampoos en douchegels zit. Ondanks onze kennis dat deze componenten aan de basis liggen van dermatologische problemen. Ze nemen de natuurlijke huidbeschermingslaag dan ook volledig weg en laten een "woestijn" achter.

We zijn nu zo gewoon geraakt aan dit woestijngevoel, dat de veel milder werkende reinigende inhoudsstoffen in onze formulatie de indruk geven dat er niet voldoende werd gereinigd waardoor de neiging ontstaat er té veel van te gebruiken. Ook de schuimende werking is verminderd en dit effect zorgt ook voor een hoger gebruik. Dit is echter niet nodig en de bewijzen zijn in talrijke dermatologische studies samengevat. We moeten immers wennen aan het feit dat een goede douchegel helemaal niet zo uitbundig hoeft te schuimen!

We gebruiken vooral succinaten, waarvan de productie dan ook nog een CO2 sink zijn, en sarcosinaten en natuurlijke heel krachtige multivalente engineered componenten, producten van een moderne niet-petrochemisch gebaseerde vetzuurchemie van eigen bodem.

Polyethyleenglycolen (PEG's) die een vetoplosbare component toch wateroplosbaar maakt, is volkomen vervangen door polyglyceryl chemie (meervoudige glucosekettingen). Na ontbinding wat vrij snel gebeurt in de natuur, blijft er alleen glucose en een vetzuur achter, perfect verenigbaar met gelijk welk ecosysteem!

De productie van deze componenten gebeurt ook met uiterst lage eco-voetafdruk.