plant medical systems

Cloud9bio
Waar zijn we gespecialiseerd in?
Cloud9 bio-base creations streeft ernaar een eenvoudige, doeltreffende en volledig biologisch afbreekbare formule op te stellen voor toepassing op de huid en het haar - zoals de naam doet vermoeden. We bekijken de volledige cyclus rondom een ingrediënt en letten op de aspecten zoals identiteit en herkomst, mogelijke impact op lange termijn op mariene ecosystemen, koraalriffen, biodiversiteit (monocultuur versus jungle), gender equality en fair trade.

Waar mogelijk worden ingrediënten rechtstreeks betrokken bij zogenaamde "identity preserved" gemeenschappen met als mooi voorbeeld Aloe vera en Opuntia ficus indica uit eigen plantage in Portugal, Karité en Cacaoboter uit precies gekende dorpsgemeenschappen in Burkina Faso, Paardekastanje uit bloesems, bolster en noten van eigen bomen en geoogst volgens de seizoenen en op het juiste tijdstip tijdens de dag. Rode klaver en Wilde Kamille uit afgelegen vertrouwde terreinen en snel vakkundig ingevroren na de dagelijkse oogst tijdens de bloeiperiode. Wekelijkse oogst van geschikte duindoornbessen in ondergaande zon in de doornpannes aan de kust. Dit zijn enkele van de gehanteerde methodes.

Dus echt zoveel mogelijk een Farm to Factory met uitsluiting van zoveel mogelijk tussenschakels. Op deze manier wordt het tevens mogelijk om werkelijk superverse ingrediënten aan te bieden die in sommige gevallen op bestelling uit de verse (of de vakkundig gedroogde) plant worden geperst of geëxtraheerd ! Er wordt samengewerkt met tal van lokale en al zeker binnen Europa gekende telers die ieder zeer gepassioneerd met hun planten bezig zijn. Een unicum en een must.
We vermijden zoveel als mogelijk allerhande toevoegingen waar traditionele "grote merken" formules doorgaans mee volgepropt zitten, terwijl er naar hartenlust gezwaaid wordt met gewichtige termen en "groene" claims en er nauwelijks actieve inhoudsstoffen te vinden zijn in peperdure producten, die geprojecteerd worden in blitse zwaar gefotoshopte droomwerelden. Geen sterveling die weet wat al deze ingrediënten allemaal betekenen en waarom ze met zovelen in zitten immers, toch ? Ja, toch wel: bij ons kan u terecht voor een vrijblijvende ontleding van een productformule en een begrijpbare toelichting van de ingrediënten, omdat het onze passie is alles te kennen en zodoende een pasklaar, zinnig en ecologisch verantwoorde aanvulling te kunnen geven op uw vragen en productnoden.

We beschikken over rechtstreekse bronnen van Ayurvedische volgens traditie gekweekte planten en hun extracten of maken die zelf uit de ruwe gedroogde plantendelen. We passen diverse extracties toe die rekening houden met de gewenste inhoudsstoffen, zo wordt de Gujarat en Maharashtra Ashwagandha wortel volgens Ayurvedische traditie met melk geextraheerd om zo de krachtigste inhoudstoffen te winnen. Of worden Deep Eutectic extracten gemaakt met suikers, melkzuur en lecithines om zodoende een zeer waardevol pallet inhoudstoffen te winnen.

We gooien alles aan de kant voor een demo, een toelichting of een onmiddellijke bereiding van een "levende" verse formulatie. Dit in de mate van het mogelijke natuurlijk, maar flexibiliteit en persoonlijke benaderingen zijn centrale waarden in ons verhaal. Al deze mogelijkheden passeren eveneens de revue tijdens de reeks à la carte workshops, waarover meer binnen afzienbare tijd.
Onze producten zijn NAPPY -
Natural and Happy.
Voor minder doen we het niet.